2010. április 18., vasárnap

Eyjafjallajökull

Hát ami a látogatásokat illeti, Óttarék hazája keményen beleszólt az életbe - Izland megint betett Európának. Csütörtökön még pont sikerült megjönnie Ács kollegának, utána zárták le a légtereket. Vele egy szuper délutánt el is töltöttem, a csomag TúróRudi eszméletlen hatással van rám..


Aztán pénteken kiderült, hogy Alparán kollegáék már nem voltak ilyen szerencsések, és szombaton biztosan nem repülnek. Se vasárnap. Se a közeljövőben. Az ő látogatásuk szó szerint a hamuba fúlt, amit nagyon sajnálok.

Pénteken amúgy az elmúlt fél év legjobb partiába sikerült belógnunk Leidenben az AEGEE Agora keretein belül. Ilyen jót már nagyon régen nem buliztam. Ennyi lányt egyazon zárt térben már évek óta nem láttam :)

Ja és még egy tipikus holland élmény: talán szerdán történt, hogy éjjel egy kis sörözésre bevonultunk hárman a centrumba. Hazafelé menet megállítottak minket a rendőrök, és leellenőrizék a biciklijeinket. Rádión bediktálták a vázszámot a központba, és leellenőrizték, hogy nem lopott-e. Mondhatom kicsit izgultam most mi lesz. A vázzal minden rendben volt, (annyira ezek szerint nem tökéletes a rendszer), de ezek után azért büntettek meg, mert nem égett a hátsó lámpám. Tudni kell, hogy a bringám dinamós, az első lámpám működött, a hátsót sosem néztem. Dinosnak semmilyen lámpája nem volt, ő is kapott egy szép cédulát 35 euróról. Hiába magyarázkodtunk mindenféle félig igaz mesékkel, a rendőrök csak meg akartak minket büntetni, és semmi nem érdekelte őket.
Az egész azért is felháborító, mert ahhoz képest, hogy a házunk előtt minden éjjel lopják a bicikliket az arabok, ezek a rendőrök direkt a bicikliút mellett várták a lámpa nélkül közlekedőket, és nem a komolyabb ügyekkel foglalkoztak. Na ennyit a hollandokról és a csodálatos Nyugat Európáról.

4 megjegyzés:

  1. Boldog szülinapot!!! Remélem ezt a vulkán is tudja és abbahagyja a kitörést. Nagyon élvezem a beszámolókat, mindig azzal kezdem a netezést. Zsuzsi

    VálaszTörlés
  2. BOLDOG SZÜLINAPOT!! :)

    VálaszTörlés