2011. március 7., hétfő

Bringával munkába

Valamilyen rendkívüli csoda folytán ma már második nap nagyon szépen sütött a nap, és még a fényképezőgépemet sem felejtettem otthon, így következzen a képes beszámoló a bringával munkába tekerésről.


Süt a nap, indulás

A házunk a kereszteződés felől

Delft északi vége, épül az alagút

Bicikli-komp reggel a lustákat átviszik a túloldalra és nem kell a hídig kerülniük 

Idill a csatornaparton, hosszú egyenes bicikliúttal



Van feelingje

Ez már Hága külvárosa

A távolban Den Haag HS

Tipikus külvárosi utca, tipikus holland házakkal

A kedvenc toronyházam a Hollandse Spoor mellett

Hága Centrál

Épül az új városközpont

Itt jön föl a központi sugárút a központi pályaudva alól


A Shell székház/palota. Tudnak élni.

Ez egy szobor. "A kötéltáncos" by Henk Visch

Balra a Shell kastély

Jobbra a CB&I

És már meg is jöttünk. Menetidő 40 perc, életkedv megfelelő, kezdődhet a munka.

4 megjegyzés:

  1. Gyanús hallgatás. Balázsunk csak hármat teker az elején, aztán Hágáig viszi a lendület. Ha a vikingek meg Kolumbusz meg Vasco da Gama is féket szereltek volna a vitorlásaikra, most mi sem kommentelgetnénk. :)

    VálaszTörlés
  2. a tengeren kicsit kevesebb volt az olyan jármű ami szignifikánsan nagyobb és szignifikánsan bántani tud. hamár nem rak rá az ember első féket (jelzem pesten ezek többnyire futárok és/vagy olyanok akik biciklivel a lábuk között születtek...) akkor klipsz kell rá. a pedál az egyetlen dolog amivel kontrollálni tudod a bicikli sebességét és minthogy a pedál hajt téged, simán le is dob, és éppen elég ha a rossz pillanatban csúszik le a lábad. egyébként is effektív OSTOBASÁG addig fék nélkül közlekedni, amíg nem tudsz magabiztosan skidelni.

    ha megütöd magad drága barátom, én leszek az első, aki egy szemernyit sem fog sajnálni, hanem elégedetten annyit fog kommentelni, hogy "én szóltam". a sisakról nem is beszélve.

    VálaszTörlés
  3. A fék még nincs kész, de folyamatban van. Sajnos az itteni bringaboltok választéka nem megfelelő ebben a tekintetben. Ezen kívül most a bringa is pihen, mert van egy kis gond a hátsó tengelyjel, amit nem tudok szerszámok nélkül megcsinálni, és az itteni szervízes is csak vakarta a fejét, szóval még megoldást kell találnom. No para, vigyázok magamra.

    VálaszTörlés