2010. május 19., szerda

Egy kis sorozatosdi

Először átvillant az agyamon, hogy leírom mennyit dolgoztam az utolsó 2 nap alatt, de aztán rájöttem, hogy ez lassan már senkinek nem érdekes rajtam kívül. Szóval nagyon rövidre fogva: sokat.

Ennél egy fokkal érdekesebb lehet a sorozatok téma, essen most erről pár szó. Ugye most van az amerikai tévés évad vége, minden nagy csatorna most fejezi be a futó sorozatokat, kaszálja el a gyengéket, rendeli be az új kísérleteket a pilotok alapján. Ilyenkor van nagy sürgés-forgás a színészek, írok, showrunnerek háza táján. Számunkra természetesen a finálék a legizgalmasabbak, ilyenkor jönnek az nagy OMG ok, cliffhangerek, na meg csalódások. Lássuk én mit követtem ebben az évadban:


Flash Forward - A téliszünetben kaszáltam, rohadtul nem volt érdekes, és most hivatalosan is megkapta a kaszát. Viszlát béna nyomozók.

V - Szintén a téliszünetben hagytam abba, az első 4 rész nem győzött meg. Az ABC adott még egy esélyt nekik, bár nemtom mire, a nézettsége elég siralmas.

Lie to me - Egyik kedvenc sorozatom, Tim Roth nagyon ott van a szeren. az NBC a téliszünet után nem folytatta, a maradék részeket most nyáron fogják leadni, így az egyetlen új részekkel jelentkező sorozatom lesz a nyáron. Halleluja. Amúgy berendelték a 3. évadot is, ami jó.

Chuck - Egyértelműen jó a sorozat, nagyon addiktív. Chuck és Sarah végre összejött a 3. évad vége felé, aminek nagyon örülünk, de sajnos van egy olyan érzésem, hogy a jövő heti dupla évadzárón már nem lesz ilyen boldog mindenki. Amúgy hosszas huzavona után (amit nem értek miért kellett ennyit filózni rajta) berendelték a 4. évadot 13 résszel. Még szép.

How I met your Mother - Még nézem, de már rég nem vicces. Jövőre szerintem nem fogom folytatni, majd esetleg, ha nagyon áradozik mindenki, milyen jó. Valahogy a heti sztorik nagyon laposak idén, mintha az írók nem lennének a toppon. Kár érte, mert az első 2 évad tényleg jó volt.

Two and a half men - Ősszel daráltam le az utolsó 3 évadot, nagyon vicces minden rész, szigorúan nevetős 20 perc minden epizód. Olyan november óta már csak az épp aktuális részt nézem, és így annyira nem is volt jó, ez egy "darálós" sorozat. Charlie Sheen barátunk lényegében önmagát adja a sorozatban, iszik, vezet, kurvázik, ezért volt pár kalandja idén a rendőrséggel, elvonóval, bírósággal, így a tervezett 24 rész helyett csak 22 lesz az évad, és az elmúlt pár hétben csak elvétve láttunk részeket. A jövő heti évadzáró forgatása után kijelentette, hogy ő megunta az egész hacacárét, jövőre ne számítsanak rá, és kopaszra borotválta a fejét. A legutolsó pletykák szerint most mégis aláírt +2 évadra, szóval lesz folytatás. Az epizódonként 1,5 millió dolláros fizetésével ő a legjobban kereső sorozatszínész a Földön. Ennyiért én is innák whiskey-t minden részben..

The Big Bang Theory - A 4 lúzer elméleti fizikus, és a szőke kékszemű (ahh) jónő kalandjai. Most tavasszal kezdtem el nézni, és egyszerűen lehetetlen abbahagyni. Sírva röhögősen vicces, nem fogynak ki a poénokból, ilyen karakterekkel nem is lehet. Telitalálat volt az egész koncepció. Sheldon alakja messze kitűnik mindenki közül, akárcsak a 180 as IQ ja. Minden szava arany, sőt a mozdulatai, grimaszai is. Egyszerűen nem lehet betelni a legváratlanabb reakcióival, bármilyen hétköznapi szituációban képes eszméletlen dolgokat művelni. A következő évad természetesen berendelve, már alíg várom, hogy ősz legyen. És még az évadzáró is itt van előttünk.

House - A legnagyobb erénye a leghíresebb doki sorozatának, hogy nagyon kiegyensúlyozott. Mindig lehet számítani rá.  A mínőség konstans magas, a színészek konstans jók, a cselekmény konstans halad, és nincs unalmas rész. Ennél jobban összerakott sorozatot nem tudok elképzelni. Épp 1 órája néztem meg az évadzárót, és pontosan azt hozta, amit vártam tőle. Egyrészt jött a felpörgetett dráma, a különleges eset, a megdöbbentő fordulatok. Másrészt a lezárást annyira lehetett előre sejteni, hogy bárcsak így lenne ötösöm a lottón. De ezt várta az ember, meg is kapta, méghozzá kiváló mínőségben. A következő évadról már most el lehet mondani, hogy izgalmas lesz, tartva a szintet.

Skins - A 4. évadnak asszem februárban volt vége, utána többször is nekiálltam postot írni róla, de eddig nem sikerült értelmesen összeszedni a gondolataimat. De még meg szeretném írni a postot, szóval most nem fejtem ki bővebben a véleményem. Röviden annyit, hogy ez az évad elég jó volt, kicsit hullámzó mínőséggel, a közepe felé kicsit ellaposodtak a sztorik, de a finálé mindenért kárpótolt. Nagyon ütős az egész sorozat, én biztos hogy médiaórán tanítanám a középiskolákban. Jövőre jön az új évad, új szereplőgárdával. Meglátjuk.

Spartacus - Blood and Sand - Majdnem elfelejtettem írni róla. A 300 technikájával készülő, tehát lényegében a szereplőkön kívül semmi nem igazi amit látsz, sorozat nagyot alkotott idén. Egy kisebb kábelcsatorna gyártja, így megengedett a durvulás, amit nagyon jó érzékkel ki is használtak a készítők. A rövid leírása a sorozatnak ennyi lenne: lassított felvételen spriccelő irdatlan mennyiségű vér, izzadság, kigyúrt férfiszínészek, nem szégyenlős színésznők, minden részben kötelező szoftpornó jelenet, és rengeteg ármány. Amúgy azt kell tudni a nézettségről, hogy 600e el kezdett, és az évad végére elérte az 1M-1,2M -t, ami 200% os nézettségjavulást jelent. Ilyet sorozat már nagyon régen nem produkált Amerikában, szóval mindenképp folytatják. Még nem tudni mikor, mert a főszereplőt alakító színész jelenleg a rákkal küzd a gladiátorok helyett, és nélküle néhéz folytatni. Reméljük sikerül meggyógyulnia.

5 megjegyzés:

  1. Nézd meg a Misfitset, csak 6 rész, de nekem tökre tetszett:)
    Pont hazajössz a pót záró drönkre?:D Most pénteken lesz.

    VálaszTörlés
  2. Azt is láttam, csak nem írtam, mert nem ez az évad. Vagyis izé, nemtom milyen évadba számoljam. Amúgy nagyon tetszett az is :) Überjó a soundtrack..

    VálaszTörlés
  3. 1. Misfits überjó
    2. Chuckban egyet értünk kb, bár mindeig ezt nézem emg utoljára az adott etapban
    3. House haragudtam volna rád, ha ezt is elspoilerezed, mint a chuck dolgot
    4. Skins abszolút nem értünk egyet, szerintem próbált nagyon szélsőséges lenni a sorozat, már messze áll attól, amit az első két évad és talán a harmadik képviselt. Korábban bele tudtam élni magam, mostanra elég messze került...

    VálaszTörlés
  4. same problems here, gyakorlatilag az összes sorozatot láttam amit ténneg meg is akartam nézni új jó sorozatot pedig nem találok. Nekem nem tetszett a spartacus gyakorlatilag végig se tudtam nézni az első részt, annak ellenére h ígéretesnek tűnik a house meg a misfits nekem is top, a flashforward lehetne kurvajó de jól elszúrták, a skins első évad bejött a többi egyre kevésbé egy vígaszom van, buta de jason bourne feelinges akció: human target és igen igen végre lie to me az egyik legötletesebb sorozat az elmúlt évekből, valójában ez hiányzik nekem, új alapötletek hisz van már 200 kórház és 300 nyomozó meg másik 200 crime scene investigator sorozat, de ha lie to me-t leszámítva szeptember közepéig üres a képernyő :(

    VálaszTörlés
  5. @Shocex
    Hát én a CSI-ket nem szeretem, a kórházasakat sem különösebben, de ez kiderül a listámból is. A Human Target-et lehet lecsekkolom majd nyáron, úgyis valamivel el kell ütni az időt. Meg megígértem néhány ismerősnek, hogy megnézek pár rész Arrested Development-et, hátha mégis megtetszik. Amúgy majd ha lesz időm, ami nem mostanában lesz, át kéne nézni a pilot berendeléseket, mert simán lehet bennük valami jót találni.

    VálaszTörlés